Imeilusaid pühi ka minu poolt!
Üks postitus meie blogis juba jõulutoitudest on ja seetõttu ei hakka ma enda jõululauast ehk siis verivorstidest, keedukartulitest, hapu- ja mulgikapsast ning muust traditsioonilisest pilte ja retsepte postitama. Otsustasin hoopis meie lugejatega jagada imemaitsva kirsi-martsipanikoogi retsepti. Selle hõrgutise retsepti sain ma raamatust "Nadja Viinis", mida soovitan soojalt kõigil magusaarmastajatel osta.
Nüüd tagasi kirsi-martsipanikoogi juurde. Selle retsepti järgi saab umbes 10 inimest magusa suutäie.
Põhi
Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi, kata servad hõbepaberiga ja küpseta 180˚C ahjus, kuni pind on kuldpruun.
Täidis
100 g martsipani
250 ml vahukoort
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
2 spl jahu
Kata koogipõhi nõrutatud kirssidega ja riivi peale martsipan. Sega omavahel kokku vahukoor, suhkrud, munad ja jahu. Kalla saadud segu kirssidele ning küpseta 175˚C juures 25-30 minutit. Enne lõikamist lase koogil kindlasti jahtuda.
Kahjuks on pilt ainult poolest koogist, sest teine pool söödi kohe pärast valmimist ära. Loodan, et see maitseb ka Sulle, armas lugeja.
Ave-Ly
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar