kolmapäev, 25. detsember 2013

Väike jõulueelne õhtusöök


 Tere jälle! 22.detsembril kutsus mu kallis sõbranna Helena meid enda juurde jõule tähistama. See oli mõnus, kaunis ja lõbus. :) Kohale jõudes ootaski meid selline isuäratav söögilaud. Helena tegeleb pajude asjadega ja ta on palju saavutanud, näiteks osalenud igasugustel lauluvõistlustel, olümpiaadidel ja ta võitis 9.klassis kodunduse konkursil minimuffinitega vabariigi arvestuses 4.-5. koha. Eriti meeldis mulle see, et kuulasime jõululaule kuni õhtuni välja ja jõime sooja glögi. Mul oli seda kindlasti vaja, et jõulutunne tekiks. Raske on mõelda jõuludele kui lundki pole maas.
 Retsepte küsides ei oskanud ta mulle niimoodi kohe muid retsepte peale singirullide, täidetud munade ja kass Arturi koogi anda. Mõtles, et äkki ei tule mõni koostisosa praegu meelde. Minu arvates on need retseptid just väga sobilikud kuna selliseid suupisteid tehakse iga pidu. Lihtsad, aga maitsvad!

1) Singirullid:

- 125 g viilutatud sinki
- 250 g riivuustu
- 3 küüslauguküünt (hakitud)
- 1 dl majoneesi
- sool
- pipar

Sega riivitud juust, küüslauk, majonees ja maitseained. Laota singiviilud lauale, tõsta igale viilule lusikaga juustu-küüslaugumassi ja keera singiviilud rulli. Pane paariks tunniks külmikusse.


2)Täidetud munad: (12 tk)

- 6 keedetud muna
- 50 g toasooja võid
- 1 - 2 sl majoneesi
- 1 - 2 tl sinepit
- sool

Lõika kooritud munad pooleks, võta kollased välja. 
Peenesta või ja munakollased näiteks saumiksriga. Sega juurde majonees, sinep ja maitsesta soolaga. 

Pane segu kilekotti, lõika nurka väike auk ja suru munapoolikutesse. 

3)Kass arturi kook:

- 1 pk (180 g) võid
- 2 pk (300 g) Sonja Cream iiriseid
- 100 g maisipulki Magic Sticks

Sulata kastrulis või, seejärel lisa iirised. Sulata ühtlaseks massiks. Vala suurde kaussi maisipulgad ning vala peale või-iirise segu. Sega läbi ning pane segu küpsetuspaberisse või toidukilesse vorstikujuliselt. Lase külmkapis seista vähemalt 2 tundi.


                                                                                                                            Merilin




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar