neljapäev, 26. detsember 2013

Lubatud liharullid

Jõululaupäeval tegin mina koos oma emaga imemaitsvaid liharulle porgandi ja mustade ploomidega. Loomulikult tulin neid nii palju, et saime neid nautida ka veel täna.
Tegu on hea, mahlase ning üsna kerge roaga. Rullid ei jää üldse rasvased ning ei ole vaja põdeda lisa kalorite pärast. Kuid samas väga mahlased ja maitsvad.

Liharullid porgandi-mustaploomi täidisega

Mida sa vajad?

Kogus         koostisosad
700g            sea sisefileed
2 tk              porgand (üsna suurt)
                    sool
                    must pipar
                    petersell
12 tk            mustad ploomid
60g              juust
2 dl              vesi
2 dl              rõõsk koor (10%)


Kuidas teha? - See on imelihtne

1. Lõika lihatükk viiludeks, vasarda üsna õhukeseks ja maitsesta soola ning pipraga.

2. Puista peale rohkelt peterselli, hakitud musti ploome ja juustu. Viimased võid lisada kangina. Lisa keedetud porgandi jupid. Kõike pane nii palju, kui süda ihkab, peaasi, et kogu kraam rulli keerates ära mahub. Kinnita kompsukesed paari puutiku või niidiga.

3. Pruunista rullid rasvaines ja tõsta koos pannile jäänud lihamahladega ahjupotti. Lisa vesi ja koor ning hauta pehmeks, umbes tunnike.

4. Serveerides haki juurde maitserohelist.  

Saadud kogusest saab söönuks kuni 7 inimest.      





Ilusat viimast pühadepäeva!                                                                                                                     



Katriin  



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar