Muffinid ja minimuffinid
Kogus:
12 muffinit
Koostisosad:
350 ml nisujahu
2,5 tl kupsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 muna
150 ml suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 ml õli
250 ml maitsestamata jogurtit
Lisandid:
šokolaad
martsipan
banaan
Valmistamine:
Sega kõik koostisosad kokku ja täida muffinivormid poolenisti tainaga. Lõika banaan tükkideks ja poeta igasse muffinivormi šokolaadi, banaani ja martsipani. Küpseta ahjus 200˚C
juures. Muffinid on valmis, kui hambatikuga neisse torgates jääb tikk puhtaks.
Minimuffinite valmistamine käib samamoodi, kuid selleks peab olema eraldi vorm. Mina kasutan Tupperware silikoonvormi.
Küpsetatud maasika-juustutort
Põhi:
200 ml jahu
100 ml suhkrut
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl vanillisuhkrut
1 munakollane
100 g toasooja võid
Sega jahu, suhkur, riivitud sidrunikoor ja vanillisuhkur. Lisa munakollane ning või ja sega ühtlaseks massiks. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiv tordivorm küpsetuspaberiga ning jaga taigen ühtlaselt vormi põhja ja äärtesse. Küpseta põhja ahjus 200˚C juures 10 minutit.
Täidis:
350 g toasooja maitsestmata toorjuustu
250 g kohupiima
200 ml suhkrut
1 tl riivitud sidrunikoort
1 spl jahu
3 muna
1 munakollane
200 ml 35%-list vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
Vahusta toasoe toorjuust kohupiimaga, lisa suhkur, riivitud sidrunikoor ja jahu ning sega korralikult. Lisa ühekaupa munad ja munakollane ning pärast igaühe lisamist klopi segu hästi läbi. Sega juurde vahustatud vahukoor ning vanillisuhkur. Vala täidis küpsetatud põhjale ning küpseta ahjus 175˚C juures umbes 60 minutit. Lase jahtuda ning hoia torti üleöö külmkapis.
Kaunistus:
Kaunistuseks lõika maasikad sektoriteks ja aseta need tordile vastavalt oma soovile.
Karamellitort
Põhi:
200 g digestiivküpsiseid
50 g toasooja võid
50 g tumedat šokolaadi
Purusta digestiivküpsised, sega omavahel või ja sulatatud šokolaad. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiv tordivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu ühtlaselt vormi põhja. Pane vorm külmkappi.
Täidis:
120 g võid
100 g suhkrut
400 g kondenspiima
400 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 ml vett
2 spl želatiini
Keeda või, suhkru ja kondenspiima segu nõrgal kuumusel, kuni see muutub karamelliseks. Lase sellel jahtuda ning vahusta toorjuust ja vahukoor. Lisa karamellimass ning sega kergelt läbi. Paisuta 100 ml vees želatiin ning sulata see veevannil ja sega karamellitäidisele juurde. Võta külmkapist tordipõhi ja vala sellele karamellitäidis. Pane tort 2-3 tunniks külmkappi.
Kaunistus:
vahukoor
šokolaadiga kaetud pähklid
Võta tort vormist välja ning kaunista vahukoore ja šokolaadiga kaetud pähklitega.
Ave-Ly
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar