Minu puhul on see tavaline, et kõik toidud on tehtud retseptideta, kuid üritan lugejate jaoks ikka kirjutada, millest ma toidud tegin.
Kirju salat
Koostisosad:
riis
kurk
muna
krabipulgad
maisi ja herne konserv
hapukoor
majonees
sool
(paprika)
Valmistamine:
Pane pliidile kaks veega täidetud potti ning lase veel keema minna. Raputa vette veidi soola ning ühte potti lisa riis ja teisse potti munad. Keedetud riisil ja munadel lase jahtuda või vala külma veega üle. Lõika värske kurk, munad ja krabipulgad väikesteks tükkideks, lisa maisi ja herne konserv ning sega riisiga. Maitsesta soolaga ning pane salatile juurde hapukoort ja majoneesi. Kõike seda tee enda maitse järgi. Sega kogu salat hästi läbi ja kaunista näiteks paprika tükkidega.
Pitsaampsud
Pitsaampsude põhi:
25 g pärmi
1,5 tl suhkrut
300 ml vett
1 tl soola
8 dl jahu
1 sl õli
1,5 tl suhkrut
300 ml vett
1 tl soola
8 dl jahu
1 sl õli
Esiteks pane šeikerisse pärm, suhkur ja osa veest. Kinnita šeikeri kaas ning raputa, kuni segus pärmi tükke enam ei ole. Kalla segu kaussi ning lisa sool, jahu, õli ning ülejäänud vesi. Sega kõik ühtlaseks massiks ning vajaduse korral lisa jahu. Pese käed ning sõtku kätega tainast, kuni see käte külge enam ei jää. Kata kauss kergelt lahti lendava kaanega või rätikuga ning pane kauss umbes 70 minutiks sooja kohta kerkima.
Raputa laulale jahu, et tainas laua külge ei kleepuks. Seejärel tõsta tainas lauale ja hakka rullima. Rulli tainas laiali umbes 1 cm paksuseks, kui soovid õhukest pitsapõhja siis rulli veel. Viimasel juhul saad lihtsalt rohkem pitsaampsukesi valmistada. Võta ümmargune piparkoogivorm või terava äärega klaas ning lõika rullitud tainast ümmargused rattad.
Pitsaampsude kate:
tomatid
pitsakate (muidugi võib ise ka lõigata singi- või vorstitükke)
ketšup
hapukurgid
juust
pitsamaitseaine
sidrunipipar
Ümmargustele tainast ratastele lõika peale
tomatitükid, lisa pitsakate ning ketšup. Seejärel aseta hapukurgi tükid ning
juust ja lõpetuseks raputa peale pitsamaitseainet ning sidrunipipart.
Veel võib lisada või mõne koostisosa asemele panna seeni, oliive, paprikat,
sibulat, suvikõrvitsat, jalapenosid vms. Keera ahi 200 kraadi peale ning lõika
ahjuplaadile sobiva suurusega küpsetuspaber. Aseta küpsetuspaberile
pitsaampsud ning pane plaat ahju umbes 20 minutiks.
Munavõiga täidetud rukkikrõpsud
Koostisosad:
keedetud munad
majonees sool või (petersell või paprika)
majonees sool või (petersell või paprika)
Valmistamine:
Keeda munad ning eemalda neilt koor. Pane munad kaussi ning vajuta kahvliga need katki. Lisa majonees ja veidi võid ning sool. Sega kõik ilusti läbi ning täida sellega rukkikrõpsud. Kaunista peterselli või paprika tükkidega.
Suitsukana-toorjuustuvõiga täidetud rukkikrõpsud
Koostisosad:
suitsukana
toorjuustpaprika
sool
majonees
hapukoor
Valmistamine:
Lõika suitsukana ja paprika väikesteks tükkideks
ning seda need toorjuustuga. Lisa majonees ja hapukoor ning maitsesta soolaga.
Sega kõik hästi läbi ning täida suitsukana-toorjuustuvõiga rukkikrõpsud.
Magusad pallid
Koostisosad:
75 g võid
100 ml suhkrut
200 g küpsiseid
2 tl piima
2 spl kakaod
Valmistamine:
Purusta küpsised köögikombainis või pane küpsised tugevasse kilekotti ning rulli selle peal tainarulliga. Vala küpsisepuru kaussi ning lisa suhkur, kakao ja piim. Sulata kastrulis või ning vala ka see kaussi ning sega kõik ühtlaselt ära.
Võta kausist käte vahele selline portsjon kui suurt
palli soovid teha ning veereta käte vahel pall valmis. Nii tee ka järgmistega.
Soovi korral võid palle veeretada ka kookoshelvestes. Pärast pallide veeretamist
pane need külmkappi ning enne serveerimist raputa peale ka tuhksuhkrut.
Ave-Ly
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar