esmaspäev, 6. jaanuar 2014

Meie pere üks lemmikroog

Tervele minu perekonnale meeldivad kohutavalt igasugused huvitavad vormiroad. Samas naudime ka lihtsaid ning koduseid toite täiel rinnal. 
Täna õhtuks otsustasime emaga teha ühe maitsva kartuli-hakklihavormi, mis on imelihtne valmistada ning maitseb suurepäraselt!

Kartuli-hakklihavorm

Mida vajad?
  • 300g segu- või seahakkliha
  • 1 keskmine porrulauk
  • pool sibulat
  • 2 küüslaugi küünt
  • 10 keskmist kartulit
  • 2 suuremat porgandit
  • 5 muna
  • 700ml piima
  • 0,5tk köögivilja puljongi kuubikut
  • 100g juustu
  • 140g majoneesi
  • soola
  • pipart
  • võid määrimiseks

Kuidas teha? 

Hakkliha praadiga koos tükeldatud sibula ja küüslaugu ratastega.
Lisada riivitud porgant ja porrulauk (Lõigata risti ribad või rõngad).
Maitsestada soola ja pipraga, võib panna ka natuke puljongi pulbrit(pool köögivilja puljongi kuubikut peenestada ja lisada massi).
Kartulid koorida ja lõigata õhukesteks ratasteks.
Ahjuvorm määrida võiga. Kõige alla panna kiht kartuleid, kartulitele veidi soola peale, sinna peale hakkliha mass ning uuesti kartulid ja soola jne. Ning täita niiviisi vorm. Kõige peale peaks jääma kartuli kiht.
Munad kloppida lahti, lisada piim ning natuke maitseaineid, kallata vormi.
Küpsetada ahjus 40 min, 180kraadi juures.
Riivjuust segada majoneesiga. Ning panna see vormile peale. Küpsetada veel u. 20 min ahjus, ilma foolimita. Kui kartulid on pehmed ja toit kuldpruun, siis on valmis. Head isu!














Katriin




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar